Ulubiony cytat to powiedzenie Alberta Einsteina:

Szaleństwem jest robić ciągle to samo i oczekiwać nowych rezultatów.”

Pasjonat negocjacji, negocjator, trener negocjacji handlowych, trener sprzedaży, mówca inspiracyjno-motywacyjny z ponad 20 letnim doświadczeniem w biznesie, w negocjacjach i w sprzedaży. Doświadczenie praktyczne zdobywał w takich koncernach jak Coca-Cola Beverages, Altadis Poland i Longman. Przeszedł całą ścieżkę sprzedaży od Repa do Dyrektora Handlowego, oraz trenera wewnętrznego i zewnętrznego. Warsztaty umiejętności oraz wystąpienia inspiracyjne oprócz Polski prowadzi w Holandii, w Czechach, na Węgrzech. Autor pierwszego polskiego systemu sprzedaży, negocjacji i zarządzania sprzedażą: ANUSZ Selling System® oraz autor narzędzi do mierzenia i analizowania praktycznego poziomu umiejętności sprzedażowych handlowców i sprzedawców oraz umiejętności managerskich osób zarządzających zespołami. Absolwent American Studies Center na UW.

Pasjonat rozwoju umiejętności i pozytywnego podejścia w sprzedaży. Od kilku lat pomaga firmom zwiększać zyski, zwiększając ich obroty handlowe, budując skuteczne, czyli zmotywowane i zainspirowane zespoły, oraz wdrażając całościowe systemy i procedury funkcjonowania zespołów handlowych.

Potrafi pasjonująco opowiadać negocjacyjne historie „z życia wzięte” i skutecznie rozwijać umiejętności negocjacyjne w praktyczny i energetyzujący sposób.

Komentarz po warsztatach z negocjacji, z którego jest najbardziej dumny:

najlepsze szkolenie z negocjacji po tej stronie Atlantyku.”

biiiiiip, gdybym znał to rok temu, to ja bym był Prezesem w tej firmie.”

Kilka najczęstszy komentarzy uczestników po warsztatach:

Najlepsze szkolenia na jakim byłam, a byłam naprawdę na wielu.”

Tu nie tylko nie da się zasnąć, ale czas zasuwa do przodu jak torpeda.”

Cieszę się, ze będzie kolejna część, szkoda tylko, ze dopiero za miesiąc.”

Po warsztatach przestałem się dziwić, że gość daje gwarancje satysfakcji.”

W komentarzach i opiniach dostępnych na stronie i portalach ponad 600 innych podpisanych imieniem i nazwiskiem, nazwą firmy i tytułem warsztatu.

Witold Anusz prowadzi warsztaty umiejętności handlowych na życzenie wg. metodologii: PSF, SPIN, TCS lub zgodnie z autorskim, dopasowanym do polskich realiów ANUSZ Selling System®. Każdy trening zawiera elementy motywacji i inspiracji zgodnie z motto, że:

wszystko, czego pragniesz, jest po drugiej stronie strachu.”

Na życzenie przygotowuje specjalne wystąpienia motywacyjno-inspiracyjne dotyczące rozwoju, sukcesu i szczęścia związanego z rozwojem umiejętności, rozwojem osobistym i realizacją celów zawodowych i życiowych.

Udziela gwarancji na swoje usługi.

Warsztaty, szkolenia i mowy inspiracyjne mogą być również w języku angielskim.

Zapraszany do TVN CNBC jako ekspert w tematach sprzedażowych.
Bywa gościem rozgłośni radiowych.

Warsztaty umiejętności i wystąpienia prowadzi zgodnie z zasadą Św. Augustyna:

Musi się w Tobie palić TO, co chcesz zapalić w innych.”